Over ons

Even voorstellen

reinoudaanzee-1Ik ben Reinoud Kroese (1961), vader van drie prachtdochters, huisgenoot van kater Koos en partner Jorien. Oprichter en directeur van Pulito Advies (2006). Pulito (Italiaans voor rein/transparant) adviseert peuterspeelzalen en kinderopvangonderne-mers op juridisch en bedrijfskundig gebied, waarbij preventie en structurele kwaliteitsverbetering voorop staan.

Ik neem ruim 30 jaar eerdere ervaring als bedrijfsjurist, manager en directeur in diverse sectoren mee. Na mijn studies Nederlands recht en bedrijfskunde was ik lang bestuurlijk actief in het basisonderwijs. Mijn aanpak is hands on waar nodig en sturend waar moge-lijk met altijd oog voor zowel de grote lijn als de menselijke maat.

Regelgeving, toezicht en bestuurlijke handhaving zijn een specialisatie en ik hanteer bij mijn opdrachtgevers altijd een pragmatische en oplossingsgerichte aanpak. Om die reden is Pulito Advies al 5 jaar  ‘preferred supplier’ van de beroepsvereniging van directeuren in de kinderopvang – de bdKO- op het gebied van bestuursrecht.

Hoe ik werk

Coaching hoort bij mijn werk waarbij ik altijd de balans bewaak tussen het belang van de opdrachtgever, diens kleine klanten en structurele kwaliteitsverbetering. Daarnaast houd ik regelmatig presentaties, verzorgt workshops, trainingen en publiceert achtergrondartikelen en columns.

Lees meer over onze werkwijze >

KIND OP1

Eind 2016 stond ik samen met Hans Beekman aan de wieg van adviesbureau KIND OP1 (dec 2016) dat sindsdien advies en interim (project) management aanbiedt op het gebied van harmonisatie peuterspeelzalen; Integrale Kindcentra IKC’s); integraal jeugd-zorgbeleid; de hiermee verband houdende juridische- en bedrijfsmatige vraagstukken en beleidsontwikkeling. Opdrachtgevers zijn: gemeenten, besturen van primair onderwijs, kinderop-vang en peuterspeelzalen en zorginstanties.

Wij zijn ervan overtuigd dat de bestaande systeem aanpak met deelloketjes aantoonbaar niet werkt, dat de schotten tussen betrokken partijen verwijderd moeten worden en dat alleen met een procesgerichte en verbindende aanpak, kinderen echt op1 komen te staan.

Klik hier voor meer informatie over KIND Op1

Groen Cement en ‘BuitenThuis’

overons_Groen-CementSinds 2011 ben ik ‘Metselaar’ bij de Stichting Groen Cement en heb in 2012 – na het afronden van mijn opleiding tot rentmeester-  de formule ‘BuitenThuis’ ontwikkeld die landgoederen en kindercentra bij elkaar brengt om samen groene kinderopvang te realiseren op de mooiste locaties in Nederland. Kinderen moeten weer echt naar buiten, beleven, bewegen en zich verwonderen.