Juridisch

Het kan iedereen overkomen

We schijnen niet meer te voldoen aan de brandveiligheidseisen’. ‘De vakbond stelt dat ze een arbeidsovereen-komst van 24 uur per week heeft, maar ze heeft toch een nul-uren contract?’.‘Kan de verhuurder zomaar de huurprijs omhoog gooien?’.‘Ik heb tegen de aanwijzing geen bezwaar aangetekend en nu dreigt de gemeente met een hoge boete’. Dat kan allemaal gebeuren en wat doet u dan?

Vraag eerder advies

Wij merken dat zaken te vaak (te) lang blijven liggen. Dat is echt niet nodig: de Helpdesk van Pulito geeft snel antwoord op relatief eenvoudige vragen over arbeids- en bestuursrecht, toezicht/handhaving en de complexe regelgeving. Wij kunnen u helpen met het opstellen van zienswijzen en verweer tegen gemeentelijke handhaving.

Vermijd conflicten

Onze aanpak is pragmatisch, de oplossing staat altijd op 1. Wat zijn de oorzaken en hoe lossen we die structureel op? Hand in eigen boezem steken, hoort daar ook bij. In veel gevallen volstaat overleg met de andere partij of overheidsinstantie. Soms moet je voor je gelijk toch naar de rechter of klachteninstantie. Heeft u een zakelijke rechtsbijstandverzekering? Ook dan is het mogelijk om Pulito in te schakelen.

Deskundig en snel

We kennen de  wet- en regelgeving goed en snappen hoe de toezichthouder en gemeenten werken. We informeren pro actief, online over de nieuw regelgeving en verzorgen trainingen. Onze helpdesk is deskundig en snel. Bij complexe  dossiers werkt Pulito nauw samen met een aantal uitstekende advocaten en -als u dat wilt- met uw zakelijke rechtsbijstandsverzekeraar.

Gratis consult en Helpdesk

Juridische vraag? Neem dan contact met onze Helpdesk. Dat kan telefonisch of via mail.