Blog ‘Lieve Linda’

Datum | 23 januari 2013
Categorie | Archief
Onderwerp | 2e Kamer Estro gemeente GGD Kies nu voor Kinderen VVE

Lieve Linda, Je gaat Kamervragen stellen over Estro. Wat goed van je! En wat spannend! Dat zal ze leren, die vuile zakkenvullers in de kinderopvang. Binnenkort komt het debat live op de televisie: zorg je er wel voor dat je haar dan goed zit? Liever niet in een staart deze keer. Daarna gaan we weer over tot de orde van de dag en kunnen jij en je vriendjes en vriendinnetjes uit de 2e Kamer ijverig op zoek gaan naar het volgende ‘schokkende’ nieuws. Wat een nuttig werk lijkt me dat! Wat vervelend voor je dat je nog steeds heel ‘verbijsterd’ bent. Volgens mij ben je ook een beetje in de war. Jouw oplossing is – ik had ook echt niet anders van je verwacht – nog meer toezicht. Maar Linda, de GGD komt toch jaarlijks inspecteren op alle locaties van alle kindercentra in dit land. Ook bij dat enge Estro hoor! En als ze dan toch stout zijn geweest dan krijgen ze toch al straf van de gemeente? Wist je dat echt niet? Een beetje slordig is het wel om dat zomaar te roepen. Maar ik snap het wel, alles ter wille van de beeldvorming. Hoe het echt zit, dat vinden jullie helemaal niet interessant. ‘In de markt van 0 tot 12 jarigen zien we deelloketjes, verschillende geldstromen, deelbelangetjes, lege lokalen en versnipperde regelgeving die prevaleren boven het belang van ieder kind.

Marianne van Hall schreef in haar weblog op 22 januari jl. op Kinderopvangtotaal.nl volkomen terecht dat jullie in 2004 toch echt zelf hebben bedacht dat dit een ‘markt’ moet worden. En omdat jullie niet weten hoe het nou allemaal verder moet, niks doen en alleen maar roeptoeteren, modderen we met z’n allen lekker door met de lappendeken van kinderopvangvoorzieningen, peuterspeelzalen, VVE trajecten, de voorschool, integrale kindercentra, sleutelkinderen en steeds meer achterstandskinderen. Veel kinderen vinden jullie stom, sloom en helemaal niet lief want zij willen allemaal- en hebben recht op- een goede start.

Want in de markt van 0 tot 12 jarigen zien we deelloketjes, verschillende geldstromen, deel-belangetjes, lege lokalen en versnipperde regelgeving die prevaleren boven het belang van ieder kind. En dat moet dringend op de schop. Dat gaat niet lukken met kaasschaven, polderen, pappen en nathouden. Dus Linda, pak een blanco velletje papier en teken eens uit hoe het er idealiter uit zou moeten zien. Ik ben benieuwd. Wil je de tekening a.j.b. volgende week vrijdag bij me inleveren?

Zo, dat is er weer uit. Ik ga nu weer over tot de orde van mijn dag: gemotiveerde maatschappelijke ondernemers helpen het hoofd boven water te houden. Dag lieve Linda, dank je wel voor de verfrissende beeldvorming, dat helpt echt enorm! Ik ken nog een heel leuk boek voor je: ‘Kies Nu voor Kinderen’ van Bernard van Leer. Moet je echt gaan lezen hoor! Beloof je dat?

Dag,

Reinoud